3D printen

Tmb 3D printen is gespecialiseerd in het 3D printen van objecten voor in de technische sector. Deze producten moeten vaak aan bepaalde eisen moet voldoen, voornamelijk met eindproduct als doel.
Door kennis van 3D print techniek, materialen, engineering en de technische sector te combineren kan Tmb vaak een product leveren dat aan de betreffende eisen moet voldoen.
Er zijn verschillende printtechnieken die allemaal andere eigenschappen hebben. Afhankelijk van de wensen en eisen van de klant wordt een printtechniek en materiaal gekozen die voor het specifieke product geschikt zijn.

Advies – Afhankelijk van het te printen object brengen wij een advies uit voor materiaal en mogelijkheden. Dit advies lichten wij graag mondeling toe om zo voor beide partijen duidelijkheid te garanderen.

Materialen – Er zijn veel verschillende printbare materialen, Tmb kent deze materialen en houdt de ontwikkeling van nieuwe materialen bij om zo per product het beste materiaal te selecteren.
Elk materiaal heeft zijn voordelen en nadelen, deze moeten worden afgewogen. Samen met de klant kunnen wij hierin een goede onderbouwde keuze maken.
Tmb is voornamelijk gespecialiseerd in het Printen van Kunststoffen maar geeft ook advies over het printen van andere materialen.

Technieken die Tmb 3d printing standaard aanbied:
(Er zijn nog vele andere mogelijkheden in overleg mogelijk, dit zijn de meest gebruikte technieken.)

FDM: fused deposition modeling
Een 3D print techniek waarbij een spuitmond een dun thermoplastisch draad extrudeerd met een laaghoogte variƫrend van 0.1 tot 0.35 mm. Laag voor laag kan er een driedimensionaal object worden gevromt.

Print volume: (X) 230 x (Y) 230 x (Z) 230 mm
Standaard materialen: ABS(Like), PLA, PET, Op aanvraag meer mogelijk.
Gemiddelde levertijd: 1 tot 14 dagen

SLS: Selective Laser Sintering
Een 3d print techniek waarbij poeder met een laser aan elkaar wordt gesmolten. SLS wordt standaard met lagen van 0.1 mm opgebouwd. Over elke poeder laag gaat een laser die de poeder laag op de benodigde plekken aan elkaar smelt. Nadat het printproces is afgerond is er een blok van poeder ontstaan, waarin de producten zitten. Het overtollige materiaal wordt om de producten weg gehaald en is beperkt herbruikbaar.

Print volume: Op aanvraag, afhankelijk van materiaal en vormen
Standaard materialen: PA12, PAGF (PA12 met glasparels), Alumide (PA12 met Aluminiumparels), Meer op aanvraag.
Gemiddelde levertijd: Langer als 10 dagen

Iets laten 3D printen?

Benieuwd naar de mogelijkheden en/of prijs? Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Offerte aanvragen